skip to Main Content

Let op: de webwinkel is nog niet in functie. Er kunnen geen bestellingen geplaatst worden. Sluiten

Het bestuur van Succulenta aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten in de verstrekte informatie.
Wijzigingen kunnen doorgegeven worden aan Theo Heijnsdijk,
e-mail: vicevoorzitter@succulenta.meodemo.nl

Wim Alsemgeest

0348-471083
Vanuit België: 00 31 348471083
e-mail: w.a.alsemgeest@hetnet.nl
€ 75,- (all in)

Digitale lezingen:

 1. Zuid-Afrika 2006, met Rikus.
 2. Zuid-Afrika 2008, busje 1, met de Belgen.
 3. Zuid-Afrika 2008, busje 2, met Anjo en Coby.
 4. Mexico 2009, busje 1, 6 weken door Mexico.
 5. Met een camper door het zuidwesten van de USA, 2010.
 6. Baja California 2012
 7. Chili 2012
 8. Zuid-Mexico 2013/2014
 9. (vanaf 2017) Namibië en Zuid-Afrika, van een lithops tot een olifant, allemaal puur natuur!
Zie ook www.agaves.nl bij field trips.

Ludwig Bercht

0344-693321

Vanuit België: 00 31 344693321

ludwigbercht@hetnet.nl

€ 20, – + € 0,25 per gereden en nog te rijden kilometer. Optioneel is het meenemen van de eigen beamer van de spreker, kosten € 10,-

Lezingen kunnen op maat voorbereid worden. Onderwerpen onder andere:

 1. Cactusflora van Uruguay
 2. Cactusflora van Bolivia (kan ook met nadruk op het landschap)
 3. Cactusflora van Argentinië
 4. Gymnocalycium
 5. 25 jaar Paraguay
 6. Dertig jaar cactussen in Zuid-Amerika
 7. Nationale Parken in de USA
 8. Het geslacht Weingartia
 9. Reisverslag van Argentinië
 10. Reisverslag van Bolivia
 11. reisverslag van Paraguay
 12. Reisverslag van Uruguay

Geert Borgonje (Raalte)

0572-354045
Vanuit België: 00 31 572354045
gwmborgonje@ziggo.nl
€ 60,- + € 0,19 per gereden en nog te rijden kilometer.

Digitale lezingen (spreker brengt de benodigde apparatuur zelf mee):

1.  Nieuwe Eénjarigen en Kuipplanten.

Het gebruik en sortiment zijn de laatste 20 jaar enorm toegenomen.  Dit kan op verschillende manieren gebeuren bv. Deze groep van planten mixen in vaste planten borders, bloembakken, potten, schalen en hanging baskets. Kleurrijke lezing van div. soorten éénjarigen en kuipplanten die soms maar net op de markt zijn.

2.  Nieuwe en onbekende houtige gewassen voor de tuin.

Sortiment en gebruik van bomen, sierheesters en coniferen. Door vele nieuwe soorten en variëteiten zijn de kwekers er in geslaagd om het sortiment sterk uit te bereiden, b.v. in Magnolia’s, Cornus, Hydrangea en Viburnum soorten. Een constructieve lezing en wordt ingegaan op sierwaarde, groeivorm, bloeitijd, vrucht of besdragend, bladvormen of kleur, bladhoudend of verliezend. Soms zijn de foto’s gemaakt in combinatie met mooie tuinen.

3.  Cactussen en andere Succulenten.

Kleurrijke opnames van cactussen en vetplanten die in kas, tuin of vensterbank gehouden kunnen worden. Diverse soorten zijn winterhard bv. Sedum en Sempervivum geschikt voor (rots)tuin of in troggen of schalen. Er is vaak een enorme vormen rijkdom in deze groep van planten te zien met exotische kleuren van bloemen.

4. Tuinen met hun Planten, deel 1 en 2.

Deze lezing gaat over diverse tuinen van echte tuinliefhebbers en ook enkele commerciële tuinen die ik bezocht heb in voorjaar, zomer en herfst. Sommige liefhebbers hebben een passie voor bepaalde planten groepen die vaak in vele soorten te zien zijn. Geen enkele tuin is hetzelfde en de tuineigenaren spreken zelf vaak vol passie over hun tuin welke vaak voor de bezoeker leerzame momenten oplevert.

5.  Bergflora van Europa.

Door vele jaren de Europese Alpen te hebben bezocht laat ik u de diversiteit zien van planten die in deze bergformaties voorkomen. Dit kunnen de bloeiende alpenweiden zijn of boven de boomgrens tot de alpine zone waar vaak kussen-vormige rotsplanten voorkomen. De opnamen zijn gemaakt van ong. 1500 meter tot boven de 3000 meter. Voor diegene die de bergen bezocht hebben zal er veel herkenbaarheid zijn en het vakantie gevoel terug komen.

6.  Cultuur en Natuur van Israël en Jordanië.

Voor deze landen is het bijna onontkoombaar om met deze religieuze groepen zoals Joods, Christelijk en Mohammedaanse groepen kennis te maken. Hier ligt de bakermat van onze beschaving in het verleden. We zullen verschillende bekende Joodse en Christelijke plaatsen bezoeken, maar ook bv. Caesarea, Masada, Dode Zee, Meer van Galilea en Golan Hoogvlakte. In Jordanië de oude stad Jeras, in Amman, de Malik Abdallah Moskee, Amman Citadel en Textiel met sieraden museum. Verder de indrukwekkende burcht Al-Kerak Castle uit de 12e eeuw. Ook bezoeken we de oude geheime stad Petra via de nauwe kloof ‘De Siq’, naar de graftombe ‘De Schat’. Veel is te zien in het oude woestijnachtige landschap met bergformaties als de Wadi-Rum. We eindigen de reis in Eilat aan de Rode Zee.

7.  Gebruik en sortiment van bijzondere bol en knolgewassen.

Deze digitale dialezing gaat over een groep van planten die voor een plantenliefhebber zeker niet vergeten mag worden en ook steeds meer de aandacht krijgt, omdat een liefhebber zijn grenzen vaak steeds meer verlegd naar bijzondere planten en in dit geval naar deze groep van bol en knolgewassen. Ook komt er op de markt een steeds groter aanbod hiervan doordat er kwekers zijn die zich op deze groep van bollen steeds meer specialiseren. Soms wordt deze groep van bol en knolgewassen in de volksmond wel eens in een woord als ‘bijgoed’ genoemd, ik denk onte­recht. Het sortiment is veel groter dan de klassieke bollen als Narcis, Tulp en Hyacint. Door het gebruik van deze bol en knolgewassen kan een prima combinatie ontstaan met andere planten of heesters op dezelfde standplaats. Vaak gaat het bij deze gewassen in het merendeel om botanisch materiaal en soms kruisingsproducten. Er zal in de lezing aandacht zijn voor de toepassingsmogelijk­heden, verkrijgbaarheid, grondsoort, standplaats, moeilijkheidsgraad, vermeerdering, lectuur enz. Het zijn vaak planten waardoor men de bloeitijd in tuin of kas kan vervroegen of verlaten in tijden dat er niet (meer) zoveel te zien is. Ook is de kleur en vormenrijkdom vaak verrassend groot. In deze lezing wisselen soms de opnames van in cultuur zijnde en in het wild gemaakte opnames elkaar af.

8.  Tuinen in Duitsland.

Deze digitale lezing gaat over een aantal tuinen van de vele tuinen die in Duitsland te vinden zijn. Het zijn particuliere tuinen, botanische tuinen en bv. tuinen die door de EEG in het leven zijn geroepen als “Garten ohne Grenzen” in Saarland en Rheinland- Pfalz, met een paar over de grens in Frankrijk. De tuinen zijn bezocht van het voorjaar bv. Rhododendron tuinen in het noorden van Duitsland tot in de herfst van tuinen in Thuringen. Het is een zeer kleurrijke lezing met veel verschillende onderdelen die in de tuinen aanwezig kunnen zijn, als veel één jarigen,  vaste planten en houtige gewassen.

9. Beroemde botanische en particuliere tuinen in Duitsland.

Duitsland kent vele botanische tuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vaak met een eigen karakter en Nationale collecties van bepaalde geslachten van kruidachtige en houtige gewassen. Ook zijn er meestal tropische kassen aanwezig met bepaalde planten soorten als Orchideeën, Cactussen en Tropische plantensoorten voor sier en gebruik. We bezoeken de prachtige Barok tuinen van Herrenhausen in Hannover en in Berggarten met zijn vele tropische kassen en thema tuinen zoals vele vaste planten borders. Park der Garten in Bad Zwischenahn met zijn 90 modeltuinen. Botanische tuinen in Bonn en Keulen. Europa’s grootste Rosarium in Sangerhausen met 8.500 verschillende soorten rozen. In het Nationaal Park Hoch Harz een rotstuin met bergflora op 1140 meter hoogte waar men met een stoomtrein naar toe kan. We bezoeken ook particuliere tuinen in Borken-Weseke, Hilden en Wernigerode.

Opmerking:

Spreker brengt de benodigde apparatuur zelf mee.

Wiebe Bosma

072-5721468

Vanuit België: 00 31 72 5721468

wiebe@xs4all.nl

€ 40,- + € 0,15 per gereden en nog te rijden kilometer. Dit tarief van € 40,-  geldt alleen voor afdelingen van Succulenta.

Opmerkingen:
De spreker neemt eigen projectiemiddelen (laptop, beamer, scherm) mee. Hij neemt ook planten uit eigen kweek voor verkoop mee.

1 Een jaar rond sukkelen met succulenten. Een lezing over de bloei en cultuur van cactussen en vetplanten gedurende een jaar.

2 Socotra (en een beetje Yemen). Een beeldverslag van een reis naar het eiland Socotra met een bijzondere flora en fauna.

3a Cactussen en koeien in Rio Grande do Sul, deel 1. Cactussen (o.a. Frailea, Notocactus, Gymnocalycium), maar ook andere planten en dieren, landschappen en mensen uit de meest zuidelijke staat van Brazilië.

3b Cactussen en koeien in Rio Grande do Sul, deel 2.

4a Bolivia, cactusland van meer dan alleen Lobivia’s. Deel 1. Bolivia is een land met een grote variatie landschappen en planten. Behalve vertegenwoordigers van een groot aantal cactusgeslachten, waaronder Lobivia, Cleistocactus, Gymnocalycium, Parodia, Sulcorebutia en Weingartia.

4b Bolivia, cactusland van meer dan alleen Lobivia’s. Deel 2.

5a Ethiopië, land van vetplanten en meer. Deel 1. Een reisverslag in twee avondvullende delen van mijn tweede reis naar dit prachtige land met Stapelia-achtigen, Aloe’s, Euphorbia’s, landschappen, mensen, …..

5b Ethiopië, land van vetplanten en meer. Deel 2

6 Op zoek naar de Caralluma’s van India. Een lezing met naast fraaie beelden van de Indiase Caralluma’s ook twee av-series (beelden van het land, de mensen, de ‘andere’ natuur etc. op muziek).

7 Stapelia-achtigen; van oost naar west, van noord naar zuid. Aan de hand van een virtuele rondreis door het verspreidingsgebied van de Stapelia-achtigen, een overzicht van bekende en onbekende planten uit deze familie.

8 Nieuw in 2019!  Noord-Ethiopië; hoge bergen en diepe dalen.
Een lezing met veel vetplanten waaronder Aloes, Euphorbias en Stapelia-achtigen. Maar ook fraaie natuur- en cultuur opnames.

Jos Huizer

023–5842045 (06-48410531)

Vanuit België: 00 31 235842045

joswhuizer@gmail.com

€ 25,- + kosten openbaar vervoer (inclusief van het station halen en naar het station brengen).

  1. Cactussen kweken zonder verwarming.
  2. Arizona en New Mexico 1997.
  3. Noordoost Mexico 1998, deel 1.
  4. Noordoost Mexico 1998, deel 2.
  5. Texas en New Mexico 2000, deel 1.
  6. Texas en New Mexico 2000, deel 2.
  7. Baja California 2001, deel 1.

Baja California 2001, deel 2.

Hans Huizing

0522-440717 of 06-10865573

Vanuit België: 00 31 522440717

hanshuizing@xs4all.nl

www.hanshuizing.nl

€ 50,- + gemaakte en nog te maken brandstofkosten.

 1. Lithops, een passie. Deze presentatie behandelt algemene informatie, verzorging, vermeerdering en natuurlijk een overzicht van de soorten. Veel bloeiende planten en u zult ervaren dat het kweken van Lithops helemaal niet moeilijk is.
 2. Flora van de Oost-Kaap. Dit reisverslag van 2010 geeft een goede indruk van de plantensoorten in de Zuid-Afrikaanse Oost-Kaap provincie. Bolgewassen, succulenten en orchideeën vormen de hoofdmoot van deze lezing.
 3. Flora van de West- en de Oost Kaap. Dit reisverslag van 2017 beschrijft een unieke reis met Cameron McMaster, gemaakt in februari 2017. Dat er ook aan het einde van de Zuid Afrikaanse zomer nog veel bloeiende planten te zien zijn, bewijst deze presentatie. Cameron brengt ons naar plekken waar je als toerist normaal gesproken nooit komt. Stille plekjes op afgelegen farms waar zeer zeldzame planten groeien en bloeien. Slechts bereikbaar met een goede 4-wheel drive of te voet! Wat u te zien krijgt zijn o.a. de prachtige landschappen, en de planten in hun natuurlijke habitat. Deze presentatie zal beschikbaar zijn in het najaar van 2017.
 4. Bollen en knollen van de Zuid-Afrika. Deel 1 Deze lezing geeft een goed beeld van de in dit gebied voorkomende bolgewassen. Van Agapanthus tot Veltheimia. Laat u verrassen door de overweldigende bloei van deze prachtige planten.
 5. Bollen en knollen van de Zuid-Afrika. Deel 2 Deze lezing is een logisch vervolg op deel 1 en gaat wat dieper in op een aantal bolgewasen die goed in Nederland te kweken zijn. Sommige overleven bij de spreker al jaren gewoon in de tuin. Ook zaaien, watergift, grondsoort etc. komen uitvoerig aan de orde.
 6. Succulenten van de Oost-Kaap. Naast bollen en knollen zijn er in de Oost Kaap provincie ook veel soorten succulenten te vinden. In deze lezing wordt aandacht besteed aan een aantal willekeurig gekozen soorten.
 7. Het geslacht Cyrtanthus, een korte inleiding. Cyrtanthus is een geslacht van bolgewassen en behoort tot de Amaryllidaceae. Dit mooie en vaak spectaculair bloeiende geslacht bestaat uit ongeveer 60 soorten. Het is endemisch in Zuidelijk en Oostelijk Afrika en komt voor in alle 9 provincies van Zuid-Afrika. De meeste soorten zijn echter te vinden in het zuiden van de Oost-Kaap provincie. Aan de orde komen een aantal, ook in Nederland goed te kweken soorten. Verder zaaien, verpotten, grondmengel etc. Deze korte inleiding duurt ongeveer 45 minuten en is in Powerpoint gemaakt. Eventueel te combineren met een andere kortere lezing uit het aanbod op deze pagina.
 8. Massonia, Daubenya en Polyxena, een korte inleiding. Massonia is een geslacht wat behoort tot de Hyacinthaceae. Komt voor in de drogere gebieden van Zuidelijk Afrika. De planten hebben een ondergrondse knol en twee op de grond liggende bladeren met daartussen een samengestelde bloeiwijze die aan een lage Hyacinth doet denken. De meeste soorten groeien bij ons in de winter, en zijn in rust in onze zomer. Deze bijzondere bollen verdienen beslist meer aandacht! Deze korte inleiding duurt ongeveer 45 minuten en is in Powerpoint gemaakt. Eventueel te combineren met een andere kortere lezing uit het aanbod op deze pagina.
 9. Zuid Afrikaanse bollen en knollen voor het terras en in de tuin. Deze presentatie duurt ongeveer 2 x 30 minuten. Er wordt ingegaan op de mogelijkheden met bollen en knollen die het in ons veranderende klimaat uitstekend doen op onze terrassen en zelfs overwinteren in de tuin. Aandacht voor de geschikte soorten, grondmengsels, standplaats, watergift en voeding.
 10. In overleg met u samen te stellen lezing over specifieke bolgewassen uit Zuid Afrika. Verzorging, grondsoorten, watergift, etc. Ik beschik over zeer veel fotomateriaal, dus er is veel mogelijk. Een presentatie op maat gemaakt! De onderwerpen en de lengte samen met u te bepalen. Informeer naar de mogelijkheden!

Alle lezingen zijn gemaakt in PowerPoint.

De spreker neemt zelf een laptop mee en alle benodigde bekabeling. De ontvangende vereniging dient te zorgen voor een beamer en een projectiescherm.

De lezingen bestaan uit twee gedeeltes van ongeveer 45 minuten (tenzij anders vermeld).

Jan Sevenster

026-3213221

Vanuit België: 00 31 263213221

jan.sevenster@zonnet.nl

€ 35,- + € 0,12 per gereden en nog te rijden kilometer.

Inheemse xerophyten, droogteaanpassing bij planten van duinen en stuifzanden in Nederland.

Paul Shirley

0172-462480

Vanuit België: 00 31 172462480

paul.shirley@ziggo.nl

€ 50,- + € 0,20 per gereden en nog te rijden kilometer

 1. Ceropegia’s (dia’s)
 2. Flora en fauna van Sulawesi (dia’s)
 3. Reis naar Kenia 2015, deel 1 (powerpoint)
 4. Hoya’s (powerpoint)
 5. Hoya’s en Ceropegia’s (PowerPoint)
 6. 30 jaar verzamelen (PowerPoint)
 7. Caudex A-Z (PowerPoint)

Caralluma acutaangula

Calotropis procera

Terminlia orbcularis

Opmerking: Men dient zelf voor een diaprojector of laptop en beamer te zorgen

Evert Smienk

06-52 31 48 05

Vanuit België 00 31 652 31 48 05

evertsmienk@casema.nl

€ 25,- + € 0,20 per gereden en nog te rijden kilometer.

evertsmienk@casema.nl

 1. USA, een rondreis door de staten Utah, Colorado, New Mexico en Arizona met de nationale parken en hun begroeiing (voorjaar 1999).
 2. Een rondreis door Bolivia en Chili (voorjaar 2001). Cultuur en cactussen, met de nadruk op de Copiapoa vindplaatsen in Chili.
 3. Mallorca en zijn cactustuinen (najaar 2001).
 4. Succulenta reis naar Zuid Frankrijk.
 5. Brazilië 1, cactussen en andere planten (mei/juni 2004). Diamantina, Lencois en Manaus.
 6. Brazilië 2, cactussen en andere planten (okt/nov 2005). De Pantonal, reis Salvador-Lencois-Salvador.

Opmerking:

De afdeling dient voor een diascherm te zorgen, de projector neem ik zelf mee.

Ik werk in drieploegendienst, en kan daardoor alleen op de dagen dat ik vroege dienst heb lezingen geven. Graag per e-mail contact opnemen, of anders bellen na 14.30 uur.

Frank Süpplie-van der Hoff

026-3250959

epric.foundation@gmail.com

€ 150,- all-in in Nederland.

 1. Epiphyllum hybriden.
 2. Schlumbergera Opmerkingen:Dialezing alleen na schriftelijke bevestiging door de spreker. Minimaal 2 maanden van te voren aanvragen. Spreker is veel in het buitenland en daardoor niet altijd beschikbaar.

De afdeling dient voor een beamer te zorgen.

Dialezing alleen na schriftelijke bevestiging door de spreker. Minimaal 2 maanden van te voren aanvragen. Spreker is veel in het buitenland en daardoor niet altijd beschikbaar.

Nico Uittenbroek

00-31(0)182-394068

nicovera.us@online.nl

Per gereden en te rijden kilometer € 0,25. Plus:

voor een lezing met één projector of beamer € 40,-;

voor een lezing in overvloei + geluid (2 projectors) en evt. een 3 mtr. scherm: € 70,-

 1. Gringo’s Trail: Belevenissen in de ‘Southwest USA’.
 2. Gringo on tour: Rondreis door 6 staten van Amerika.
 3. Gringo’s hobby, alles in en rond mijn hobby met succulenten.
 4. Succulenten commercieel gezien, duur 40 minuten.
 5. Het geslacht Ferocactus, duur 40 minuten.
 6. Gewasbescherming: Ziekten en plagen bij succulenten (dia’s en mondeling).
 7. Op bezoek bij kwekers in Amerika en Engeland, zoals o.a. bij Steven Brack, Grigsby, Western Cactus, Southfield Nursery enz.
 8. Succulenten op de Floriade 1992: Opbouw en show.
 9. Succulenten van A(part) tot Z(eldzaam): Cactussen.
 10. Succulenten van A(part) tot Z(eldzaam): Vetplanten.
 11. Bretagne: Een weergaloos mooie kuststreek met kliffen, mediterrane en succulente planten.
 12. De Dolomieten in Italië: schitterende opnames in een overweldigende natuur met alpine planten (in overvloei).
 13. Floriade bloemenpracht: onze inzending met 2x goud bekroond (in overvloei).
 14. Tussen Alpen en rotstuin: Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk (in overvloei).
 15. Western Highlights: veel natuurparken in de USA (in overvloei).
 16. Het land van de rode aarde: Arizona, Utah en Colorado (in overvloei).
 17. Van Guadelupe Mountains tot Big Bend, Texas (in overvloei).
 18. Texas en New Mexico tour (in overvloei).
 19. Koubestendige en winterharde succulenten.
 20. Vanaf de préhistorie tot in de huiskamer met onze succulenten.

Opmerkingen:
Verschillende lezingen zijn inmiddels gedigitaliseerd.
In speciale gevallen kunnen lezingen aangepast worden met korte series zoals: Grand Canyon 30 min., Monument Valley 20 min., Yosemite 20 min., Het land van de reuzencactus 30 min., Death Valley 25 min., Bryce Canyon 8 min., Graubunden(Zwitserland), 30 min. De Anza borego Desert 20 min., Paddestoelen 30 min. Enz.

Verder kan er een geïmproviseerde avond ingevuld worden naar uw wens met plaatjes uit onze rijke succulentenhobby. Vraag er naar.

Luuk Vermeer

0341-424353

Vanuit België: 00 31 341424353

luuk.vermeer@solcon.nl

€ 70,- + € 0,20 per gereden en nog te rijden kilometer.

  1. Rots- en alpenplanten in de Franse en Oostenrijkse Alpen.
  2. Rotstuin en rotsplanten van A tot Z.
  3. Flora en fauna in nationaal park du Mercantour in de Zuid Franse Alpen (overvloeilezing).
  4. Flora van de Franse Vercors, Dept.Var, Ardeche en Languedoc; m.n. de zeer rijke orchideeënflora van deze gebieden.
  5. Rotsplanten in eigen tuin.
  6. Rondom de Matterhorn.
  7. Orchideeën in de Franse en Oostenrijkse Alpen.
  8. Van het dal tot 4000 meter: Wallis, Zwitserland (overvloeilezing).
  9. Rondreis door het westen van Canada met veel planten (o.a. orchideeën), maar ook beren, orka’s en veel mooie natuur (digitaal).
  10. Planten en landschappen in de prachtige Dolomieten (Zuid-Alpen). Vooral rotsplanten sieren deze lezing (digitaal).
  11. Vermeerdering van rotsplanten en alles wat er in een rotstuin voorkomt (digitaal).Opmerking:
  12. Er kunnen rotsplanten voor verkoop worden meegenomen.

 Andre van Zuijlen (Oss)

Tel. 0412-630733 (068015553)

E-mail a.zuijlen@home.nl

Kosten € 0,20 per gereden kilometer

Lezingen:

 1. Zuid- Afrika Westkaap 2004 deel 1
 2. Zuid- Afrika Westkaap 2004 deel 2
 3. Mexico Oaxaca, voorjaar 2006
 4. Mexico midden en noord, najaar 2006
 5. Baja California noord 2007
 6. Baja California zuid 2007 + 2018
 7. Mexico midden 2008 deel 1
 8. Mexico midden 2008 deel 2
 9. Argentinië 2009
 10. Mexico Oaxaca 2010
 11. Chili Copiapoa 2011
 12. Chili – niet Copiapoa 2011
 13. Zuidwest USA Arizona en Californië 2012
 14. Zuidwest USA Nevada, Utah, New Mexico en Texas 2012
 15. Mexico midden 2013
 16. Mexico San Luis Potosi 2014
 17. Mexico niet San Luis Potosi 2014
 18. Namibië 2017

Sprekers uit België

Albert Goossens

015-310852

Vanuit Nederland 00 32 15310852

   1. 10 maal in Mexico.
   2. Chili in lente en winter.
   3. Bolivia in lente en winter.
   4. Bolivia en Chili.
   5. Zuid-Afrika en Namibië.
   6. Brazilië (omgeving Diamantina), cephaliumdragers.
   7. De verzameling van wijlen de heer E. van der Auwera (grootste Belgische liefhebbersverzameling).
   8. 45 jaar hobby.
   9. Argentinië in bloei: Reis december 1998/1999.
   10. Peru.
   11. 18.000 km door Argentinië in 2002 (deel 1 en 2)Opmerkingen:Indien mogelijk niet in de maanden december, januari, februari.

Opmerking:
Alle lezingen zijn in overvloei.
Indien mogelijk niet in de maanden december, januari, februari.

Albert Leroy

010-227628 (gsm 0474-358455)

Vanuit Nederland 00 32 10227628

tenerifesucculents@hotmail.com

€ 35,- + reiskosten.

Meer dan tien verschillende, maar aaneensluitende voordrachten over de flora van Tenerife en La Gomera.

Opmerkingen:

Spreker beschikt over een ministeriële licentie om op enkele van de Canarische eilanden botanisch veldwerk en studie te verrichten. Ieder jaar organiseert hij tijdens de maanden april, mei en oktober vanaf Brussel reizen naar Tenerife (voor periodes van 15, 21 of 30 dagen). Er wordt gelogeerd in appartementen in het zuiden van het eiland, in Los Cristianos (self-catering). De appartementen zijn gelegen op minder dan 100 meter van het strand juist buiten het drukke toeristische centrum.

De afdeling dient bij voorkeur zelf voor een beamer te zorgen.

Naast de vaste kosten van € 35,- zijn er de reiskosten, d.w.z. kosten van openbaar vervoer (inclusief ophalen van en terugbrengen naar het station) en een overnachting bij een afdelingslid wanneer terugkeer ’s avonds per trein niet mogelijk is.

Indien een afdelingslid zich inschrijft voor één van de reizen naar Tenerife, dan vervallen de kosten van de lezing en zijn alleen de reiskosten voor rekening van de afdeling.

Paul Neut

02-5693151

Vanuit Nederland 00 32 25693151

paronoto.neut@skynet.be

€ 30,- + € 0,15 per gereden en te nog te rijden kilometer.

   1. Het Parodia-geslacht, deel 1; de Boliviaanse soorten.
   2. Het Parodia-geslacht, deel 2; de Argentijnse soorten.
   3. Het Notocactus-geslacht, deel 1 + overgangsvormen.
   4. Het Notocactusgeslacht, deel 2 + het ondergeslacht Neonotocactus + Notobrasilia + Brasillicactus + Eriocactus + Wigginsia.
   5. Het Echeveria-geslacht, deel 1; het geslacht Echeveria.
   6. Het Echeveria-geslacht, deel 2; alle aanverwante geslachten zoals Graptopetalum, Pachyphytum, Lenophyllum, Sedum en alle tussenvormen, hybriden, enz.
   7. Kris/kras door enkele verzamelingen. Een diareeks die begon in de jaren ‘70 en nog steeds verder loopt.
   8. “Mag het iets vetter zijn”. Geen cactussen maar allerhande “andere” succulenten uit diverse verzamelingen.
   9. Cactussen van A tot Z. Allemaal cactussen, de meest gekende uit mijn en andermans verzameling.
   10. Mic-Mac. Iets zoals “van den os op de ezel”, een echte Ca(ctussen), Ve(tplanten), Ka(merplanten) reeks.
   11. Noord- en Zuid-Amerikaanse succulenten. (digitaal)
   12. Een digitale blik in de bijzondere plantenwereld. (digitaal)
   13. Cactussen, vetplanten, kamerplanten. (digitaal)
   14. Notocactussen. (digitaal)
   15. De Sonora. (digitaal)
   16. Tour de France (vakantie). (digitaal)

Opmerkingen:
De spreker heeft zelf geen beamer. Deze moet dus door de afdeling geregeld worden.
Alleen beschikbaar van maart t/m september en indien de reisafstand (enkele reis) maximale 120 kilometer is.

Sprekers uit Duitsland

Uwe Beyer

02655-3614

Vanuit Nederland 00 4926553614

info@conos-paradise.com

Onderwerpen:

   1. Mesem-geslachten en hun cultuur.
   2. Het zaaien van Conophytums.
   3. Een praktische avond met zaaien, verspenen, verplanten, stekken, enzovoort.

Opmerkingen:

Er zijn geen kosten aan verbonden.Lezingen alleen gedurende de periode november t/m maart.

Wel is er plantverkoop door de spreker.

Lezingen zijn in het Nederlands.

Spreker vertoont geen dia’s, maar geeft zijn lezingen aan de hand van meegebrachte planten.

Back To Top