skip to Main Content

Let op: de webwinkel is nog niet in functie. Er kunnen geen bestellingen geplaatst worden. Sluiten

Welkom op de website van Succulenta, de Nederlands / Belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten. Op deze website vindt u informatie over de vereniging Succulenta, almede enkele extra services. Om deze website te bekijken behoeft men geen lid van Succulenta te zijn. Via het menu aan de bovenkant kan een keus gemaakt worden uit de verschillende pagina’s.

De website

De website van Succulenta is gratis toegankelijk. U kunt zich eenvoudig aanmelden en alle blogs lezen, foto’s bekijken of vragen op het forum lezen of posten

De vereniging

De Nederlands / Belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten ‘Succulenta’, zoals de officiële naam luidt, kortweg Succulenta,  telt ca. 1500 leden verdeeld over Nederland (ca. 1200), België (ca. 200) en ca. 100 verdeeld over een tiental andere landen. Het lidmaatschap van de vereniging is verbonden aan het tijdschrift Succulenta dat 6 maal per jaar verschijnt. Het lidmaatschap geeft recht op het toetreden tot één van de 23 lokale afdelingen, dit is echter niet verplicht. Men kan echter alleen lid worden van een afdeling als men lid is van de landelijke vereniging.

Het tijdschrift

Succulenta verschijnt 6 maal per jaar en wordt gemaakt voor liefhebbers door liefhebbers. De artikelen in Succulenta worden grotendeels geschreven door Succulentaleden en door de Succulenta redactie. Gestreefd wordt naar een gevarieerd aanbod van artikelen over cactussen en andere succulenten (vetplanten). Het middendeel van het tijdschrift bestaat uit het verenigingsnieuws. Hierin staan artikelen over de afdelingen, de evenementen, de instellingen, adressen van bestuur en instellingen, aanmeldingen van nieuwe leden, advertenties, financiële verslagen en verslagen van de algemene ledenvergaderingen. Zie verder in het menu onder ‘SUCCULENTA MAGAZINE’.

De instellingen

Behalve het bestuur kent de vereniging een vijftal instellingen, t.w.: de bibliotheek, de redactie, de boekenbeurs, het Clichéfonds en de promotie.

Succulenta heeft een zéér uitgebreide bibliotheek met populair wetenschappelijke en wetenschappelijke boeken en veelal ingebonden jaargangen van vrijwel alle tijdschriften op het gebied van cactussen en vetplanten. De meeste van deze boeken en tijdschriften kunnen, uitsluitend door leden, tegen vergoeding van de kosten voor het terugzenden geleend worden.

Wie boeken wil kopen kan terecht bij de boekenbeurs. In de boekenlijst van de boekenbeurs vind men zowel recent gepubliceerde boeken als oudere uitgaven van gespecialiseerde boeken op het gebied van cactussen en vetplanten.

Succulenta verkoopt ook zaden van cactussen en vetplanten via het Clichéfonds. In de zaadlijst vindt u een uitgebreide keuze aan zaden van soorten voor beginners en gevorderden voor een zéér schappelijke prijs.

De evenementenkalender

Gedurende het hele jaar vinden er allerlei evenementen plaats in België en Nederland, zoals tentoonstellingen, beurzen, opendeurdagen, lezingen bij afdelingen, enz.

De evenementenkalender geeft een overzicht van wat, waar en wanneer.

Lid worden

Geïnteresseerd in cactussen en vetplanten en wilt u ook ons tijdschrift op de deurmat? Word dan lid van Succulenta! Het lidmaatschap biedt naast het tijdschrift diverse andere voordelen, o.a. de mogelijkheid tot aansluiting bij een lokale afdeling.

Het lidmaatschap voor 2018 kost (inclusief verzendkosten):

€ 27,- voor Nederland
€ 13,50 voor jeugdleden in Nederland
€ 33,50 voor België
€ 16,75 voor jeugdleden in België
€ 42,50 voor overig Europa
€ 47,- buiten Europa

Back To Top